高职单招网欢迎您!
首页 重庆 四川 湖南 福建 河南 广东 湖北 江苏 浙江 山东 安徽 海南 江西 广西 北京 天津 河北 山西 辽宁 吉林 上海 贵州 云南 新疆 陕西 甘肃 青海 宁夏 黑龙江 西藏 内蒙古
您当前位置:山西单招网>>单招试题>>单招英语>>文章详情

2007年体育单招英语真题

来源:本站原创

时间:2014-04-08

阅读数:594

扫码关注高职单招网

扫码关注大先生教育

 注意事项:

    1.本试卷分为第一、第二两卷。第一卷三大题,满分100分;第二卷三大题,满分

    50分.共150分.

    2.答卷前将密封线内的项目填写清楚。

第一卷(三大题,共100分)

I.单项选择(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案,、并在答题卡上将该项涂黑。

1.一Would you mind mailing this letter for me?

      一            

     A.It doesn’t matter  B.Not at all    C.Yes,please    D.N0,thank you

  2.He’s in hospital recovering      an operation.

     A.in    B.for    C.from    D.by

  3 No matter how wonderful a trip is,it’s always good    back home.

    A. get    B.at getting    C.for getting    D.to gel

  4 You don't have to pay for your flights—they     in the price of your holiday.

    A.are included    B.have included    C.include    D.will include

  5 I managed to make myself understood with     help of    phrase book.

    A./…a    B.a…the    C.the…a    D./…/

6      worries me is the way he keeps changing his mind.

    A.It     B.What    C.That    D.This

7.Who are you calling?

一Bi11.The phone     ,but there's no answer.

A. rings    B. has rung    C.will ring   D.is ringing

8.L00k at the man  in the picture.His face is one Of the ugliest I       .

   A.have ever seen   B.see    C.had ever seen  D.saw

9.She remembered the day——Paula had first walked into her office.

A.that    B.which    C.where    D.when

10. Just a minute.I'll have Hudson    you to your room.

A.showing    B.show    C.t0 show   D.showed

11.I Can't start my car.There——be something wrong with the engine.

A.cart    B.will    C.must    D.has to

12.Don't get your plan      ;stay with us today.

A .change    B.changing    C.to change    D.changed

 l3.      parents,we feel that more should be done to help the school.

A.About    B.As    C.For    D.To

14.We  call’t afford to let the situation get worse.We must take    to put it right.

A.directions    B.steps    C.sides    D.decisions

15.The results Of the research may     useful for Scientists in medicine.

    A. expect    B.keep    C.prove    D.believe

16.    over a hundred people had gathered outside the building.

A. Before long    B.No longer    C.Long before    D.Any longer

17.The discovery of gold     thousands Of people to California in 1849.

  A. carried   B.brought    C.employed    D.sent

18.I need a change .Doing the same thing every day can really    me     .

    A. get…down  B.get…back  C.get…off    D.get…through

19.I need to know more about the job——l decide whether to apply for it.

A.so    B.unless    C.Or    D.before

20.I don't know what yon should do about  that problem.Do     seems best to you .

    A.whichever    B.whenever    C.whatever    D.however

II.完形填空(共20小题:每小题1.5分.满分30分)

阅读下面两篇短文.掌握其大意,然后从2l至40各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

A

    A very successful businessman had a meeting with his new son-in-law.“I love my  2l ,and now I welcome you into the  22  ,”said the man.“To show you how much we care  23   you ,I’m making you a 50-50 partner(合伙人)in my business.All you have to do is go to the   24  every day and learn the operations...”

   The son-in-law  25   “I hate factories.I can’t stand the noise.”

  “I see, ” replied the  26  . “Well ,then you'll working in the office and take  27   of some of the operations. ”

  “I hate office work,'’said the son-in-law.“I can’t stand being stuck  28  a desk all day.”

  “Wait a minute,'’said the father-in-law.“I just make you half-owner of a moneymaking organization,  29  you don't like factories and won't work in an office.  30   am I going to do with you? ”

  “Easy,”said the young man.“Buy me out.”

21.A.mother         B. wife         C daughter         D.sister

22.A.family         B. business       C.company         D.home

23.A.with           B.for           C.of              D.on

24.A. hospital        B.factory       C.shop            D.school

25.A.interrupted    B.asked         C.stopped         D.1aughed

26.A.mother-in-law  B.son-in-law    C.daughter-in-law D.father-in-law

27.A.notes          B.part          C.charge          D.hold

28.A.under          B.behind        C.on              D. in

29.A.if             B.until         C.while           D.but

30.A.Where          B.How           C.Why             D.What

B

    There are many times in a year when gifts are given and received ,but don't forget those  31  days that celebrate personal milestones(重大事件).

    Birthdays and holidays are special days,but they're not the  32  times when giving a gift brightens the day.Celebrating a long  33  or shared happiness can strengthen relationships  34  friends and family.

    For most Americans,it is  35  to say thank you than l’m sorry.  36  a research ,nearly two-thirds of people  37  believe that saying I’m sorry is easy.About the same  38  of Americans can remember a time when they were not properly thanked for a favor or act of  39  .

In the 2lst century ,without even using words,you can ask a flower company to express your feeling together with a note card  40  everything that is too hard to say in person.

31.A.official        B.interesting    C.different     D.special

32.A.only            B.important      C.actual        D.correct

33.A.holiday         B.party          C.friendship    D.discussion

34.A.of              B.with           C.to            D.for

35.A.more honest     B.harder         C.happier       D.more often

36.A.As a result of  B.instead of     C.According to  D.Because of

37.A.arranged        B.mentioned      C.requested     D.questioned

38.A.country         B.family         C.expression    D.number

39.A.kindness        B.courage        C.deed          D.carefulness

40.A.making          B.saying         C.talking       D.covering

Ⅲ.阅读理解(共20小题;每小题2分.满分40分)

阅读下列短文,然后从各题所给的A、B、c、D四个选项中,选出一个最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

A

      After many years of marriage ,a husband,who has turned into a couch potato,became completely tired of his wife and sat drinking beer and watching TV all day.The wife was quite unhappy because no matter what she did to attract the husband's attention ,he’d just pay no attention to her.

    This went on for many months and the wife was going crazy with boredom(无聊).Then one day at a pet store,the wife saw a big ,ugly ,,snorting(会发出声音的)bird.

    The shopkeeper ,seeing her interested in the bird ,told her it was a special“Goony bird”and it was very unusual.To show it ,he shouted, “Goony bird ! The table! ”

    Immediately ,the Goony bird flew off and with single-minded anger attacked the table and broke it into a hundred little pieces with its powerful claws(爪子)!To show some more ,the shopkeeper said, “Goony bird ! The shelf! ”

Again the Goony bird turned to the shelf and destroyed it in seconds.

   “Wow! ”said the wife,“if this doesn't attract my husband’s attention,nothing will! ”SO she bought the bird and took it home.

    When she entered the house ,the husband ,as usual,lay on the sofa drinking beer and watching the game.“Honey!”she shouted,“I’ve got a surprise for you !A Goony bird”

     The husband,in his usual tired tone,replied,“Goony bird,my foot!”

 41.In the first paragraph,“a couch potato”most probably refers to a person who spends a 1ot Of time      .

 A.doing nothing but playing games

 B.playing with his family members

 C.drinking beer and eating potatoes

 D.sitting and watching television

 42.After many years of marriage,the wife found that her husband      .

    A.had lost interest in her

    B.was fond of potatoes

    C.was easy to get tired

    D.1eved raising birds

  43.The wife decided to buy the Goony bird because she thought the bird      .

    A.was so big and ugly

    B.could do everything

    C.might change her husband

    D.could make strange sounds

  44.What would most probably happen to the husband when the Goony bird was brought home?

    A.His potatoes would be eaten up by the bird.

    B.He would be greatly interested in the bird.

    C.His foot would be attacked by the bird.

    D.He would take good care of the bird.

B

     Reality TV(真人秀节目)began in the early 1980s,when a Japanese television company made a series(系列)of programs called Endurance.Starting with the thousands of contestants(参赛者)in the first Show ,the program presenters made them do really difficult and/or unpleasant things every time.Many people watched the program.

     1n Survivor ,sixteen people are taken to a far-away island and made to stay there for more than a month.They have to find their own food or go hungry.The producers allow the contestants to take one personal thing each.Every three days,one contestant must leave the island and the last person wins one million pounds.

    1t’s not just adults who take part in these shows.A television series in Britain in 2003,called That’ll teach’em, took 30 school children and put them in all imaginary King’s school,where they lived for one month and received 1950s school uniforms(including a school hat)during the hot summer and they had to do a long run every day.“They made us have cold showers and we had to have our hands checked every day t0 see if they were clean,”says one pupil.“We weren’t allowed

 to take anything from our modern lives into the school. ”Although there was no prize money in this program,the pupils learned a lot from the experience.

    In 2004,there was a program called Sleepless Week ,in which contestants were not allowed to sleep for seven days to try to win 97,000 pounds of prize in money.

But where will it stop ?Programs like this are shown all over the world.But there are people who think that these programs degrade(有辱)both the contestants and people who watch them and feel that contestants are often made to do dangerous things to make good television.

 45.Who wi1 win the money in the program Survivor?

    A.The one who leaves the island last.

B.The one who arrives at the island first.    

C.The one who stays there over three days.

D.The one who can cook food on the island.

46.In which program did the contestants get NO prize money for the show?

A. That’ll teach'em.

    B.Sleepless Week.

    C.Endurance.

D.Survivor.   

47.The programs mentioned in the text have one thing in common:the contestants had to       .

    A.find their own food

    B.wear uniforms

    C.run every day

    D.bear hard life

 48.From the last paragraph we can see that the author      .

    A.feels the programs wi1l soon come to a stop

    B.questions about the value of the TV shows

    C.decides to make good television programs himself

    D.thinks that these programs are only for grown-ups

C

    What would you call the place where cooking is done on board a ship ? A kitchen? Well,not exactly.A kitchen on a ship is called a galley.And if you were writing a story that takes place on the high seas,you would want to use the right words to make your story authentic(真实的).

    As a writer ,you are often searching for words that will say exactly what you mean.Sometimes these words are familiar and the search is easy.But when you have trouble finding just the right word ,what can you do?

    A Thesaurus is a dictionary of synonyms(同义词).It is a tool that provides writers with a choice of several words with the same basic meaning.But among the choices there are shades of meaning that make some words different in some ways.These differences in meaning make some words better choices than others.

    A Thesaurus can help you to remember words.When you know the right word but can’t quite remember what it is—when it is on the tip of your tongue—a Thesaurus can help you find the right word at a glance.

   Sometimes,you know what you want to say but don’t know the word that will say it best.So you use a Thesaurus to find out the various possibilities.In these cases ,you will need to use a dictionary to make sure that the words in the Thesaurus really mean what you think they mean.

    Remember that a Thesaurus can help you to be precise(精确you're your writing ,but only if you use it carefully.It will introduce you to new and interesting words ,but they won’t always be the right words you're searching for.

49.One difficulty people usually have when they write is that they      .

    A.can’t find the right words to express themselves

    B.don’t have enough familiar words to use

    C.worry about the authenticity of the story

    D.have trouble finding a good dictionary

  50.According to the text ,a Thesaurus will provide us with       .

    A.examples of word use

    B.words about ships on the sea

    C.groups of words close in meaning

    D. words that are easy to remember

5I.The author of the text tells us that words given by a Thesaurus will not always be the word      .

    A.we all understand       B.we are looking for

C.We have used before     D.we use in everyday life

52.The best title for the text would be      .

    A.The Meaning of Words    B.Types of Dictionaries

    C.Using a Thesaurus       D.Different Ways of Writing

D

    In 1992,the mother of a North Atlantic right whale(露脊鲸)was hit and killed by a ship. Researchers studying these whales named her eight-month-old baby Calvin.

    A proposed government rule would require ships to slow down in areas where right whales are known to swim.“Our findings suggest that whales hear ships but not in time to get out of the way,” says Amy Knowlton ,a research scientist“This is rule will help so much.Even a few seconds can make a huge difference. ”

   It isn't easy to move out of the way fast when you are bigger than a school bus.Grown-up right whales can be 40 to 50 feet long and weigh 200,000 pounds.Babies ,called calves ,are never small .They are born weighing about 2,000 pounds and are about 13 feet long.

    Whales may seem strong.Knowlton describes their skin as hard like a rubber car tire.“But the steel propeller(桨)on a boat is like a sharp knife,”says Knowlton.The force of a ship hitting a Whale causes serious injuries(伤害).

53.In the text Calvin is the name of     .

A.a ship    B.a whale    C.a researcher    D.a boy

54.The government made rules for ships to travel slowly so that      .

    A.people on board could move safely    B.ships could get away from rocks

    C.whales could get away in time        D.fish could get close to the ship

55.It is mentioned in the text that when right whales grow up,they usually weigh as mush as      .

    A.200,000 pounds   B.2,000 pounds   C.a school bus   D.a ship

56.From the text we learn that whales may easily get hurt because of their    .

    A.skin    B.strength    C.size    D.babies

E

Ten Exercises to Do After You Read the Story

THE CHARACTERS (人物)

    a ) Write a page about a character in the story beginning with the sentence:”I was(any verb) by…”

    b)Make a time line of the events in the life of the main character.

c)Explain where you think the main character will die.

THE AUTHOR

    d)Pretend you are the author and explain why you chose the title of your book.

e)Pretend you are the author and describe the part that was most fun to write.

THE PAST

 f)Imagine that you're an eighteenth century student:How would you react to your book?

THE FUTURE

    g)Describe what you think happened to the main character after the book ended.

COMPARISONS(比较)

    h)Compare your book with another book you've read.

    i)Make a tape about your book.

    j)List fifteen interesting words from the story and tell why they are so interesting.

57.In which of the exercises are students asked to put the things that' happened in the story in time order?

    A.b).    B.d).    C.g).    D.h).

58.Which of the following exercises asks students to work on words?

    A.b).    B.c).    C.f).    D.j).

59.Which exercise has to be done in written form?

    A.a).    B.d).    C.f).    D.h).

60.In doing which of the exercises do students need a recorder?

A.a).    B.b).    C.e).    D.i).

第二卷(三大题,共50分)

IV.单词拼写(共1O小题;每小题1.5分,满分15分)

根据下列句子及所给汉语注释,写出空缺处各单词的正确形式。(每个空只写一词)

61.The company is trying to improve this     (局面).

62.My brother moved to his     (现在的)home in New York City two years ago.

63.There are still some     (疑虑,怀疑)about the her answers.

64.I think we all learned a good     (教训)today.

65.The plans should be put in order of their     (重要性).

66.If you want to     (讨论)the matter further ,please call me.

67.The school provides parents with all the     (信息)about its programs.

68.The two     (乘客)are both from the United States.

69.I wouldn’t     (信任)that person.

70.1’ve tried three different ways,and each time I got a different      (结果).

V.完成句子(共10个空;每个空1.5分,满分15分)

根据中文意思完成下列各句。每个空只填一词(缩写词算一词).

71.他说一到家就马上给你打电话。

    He said he'd phone you           as he got home.

72.你看上去似乎玩得很痛快.

You look          you're having a great time.

73.妈妈说下个周末她将照顾Luisa.

    My mother said she'd           of Luisa next weekend.

74.我们听到楼上传来嘈杂的声音,但我们并未对此加以注意。

    We heard noises coming from up stairs but we didn't    any    to them.

75.这顿饭不像她答应我们的那样可口。

It wasn't    a good dinner    she had promised us.

VI.书面表达(满分20分)

    你的澳大利亚朋友Patrick要来北京和你们一起过圣诞节j写信告诉他圣诞节期间是北京最冷的时候,要多带些衣物。并告诉他你的安排,征求他的意见.

    安排: 1.平安夜与朋友聚会:

           2.圣诞节上午去滑雪:

           3.晚上吃北京烤鸭。

    注意:字数应为100左右。  

 

07参考答案:

I、Ⅱ、Ⅲ(Key to l-60)

1.B    2.C     3.D     4.A     5.C     6.B     7.D     8.A     9.D

l0.B    11.C   12.D   13.B   14.B   15.C   16.A   17.B   18.A  

19.D    20.C    21.C   22.A   23.B   24.B   25.A    26.D    27.C

28.B    29.D    30.D    31.D   32.A   33.C    34.B    35.B   36.C

37.D    38.D   39.A   40.B    41.D    42.A   43.C    44.C    45.A

46.A    47.D    48.B    49.A    50.C    51.B    52.C    53.B    54.C

55.A    56.C    57.A    58.D    59.A   60.D

IV.

  61.Situation

  62.present

  63.doubts

  64.lesson

  65.importance

  66.discuss

.67.information

  68.passengers

  69.trust

  70.result/outcome

  V.

  71.as soon

  72.as if

  73.take care

  74.pay…attention

  75.such…as

VI.

一、内容要点:

1.很高兴他来北京过圣诞;

2.北京天气冷,要多带衣服;

3.平安夜与朋友聚会;

4.圣诞节上午去滑雪;

5.晚上吃北京烤鸭.

二、One possible version:   

Dear Patrick,

   I am very glad to know that you are coming to China to spend your Christmas with us this year .You know ,December is one of the coldest months in Beijing .So be sure to take enough clothes with you.

I am going to have a party for you on Christmas Eve .Some of my friends will come and join us .On Christmas morning ,we decide to go skiing .It will be fun .When we come back in the evening ,we can go to a restaurant to enjoy the famous Beijing Duck .What do you think of my plan for Christmas ?

   Looking forward to your reply.

                                                                Sincerely yours,

                                                               Li Ming
免责声明:本文系本网编辑转载,转载目的在于传递更多信息,并不代表本网赞同其观点和对其真实性负责。如涉及作品内容、版权和其它问题,请在30日内与本网联系,我们将在第一时间删除内容,联系电话:023-88190008!

想对作者说点什么?

我来说一句

请先登录

相关新闻

山西单招网合作热线

400-0509-023

周一至周日:9:00-21:00

高职单招网新浪博客

立即关注

2013-2019 山西单招网, All Rights Reserved. | 渝ICP备16012042号-2 | 渝公网备 50011202500631号

公司地址:重庆市渝北区嘉州协信中心B栋9层(重庆教育考试院旁)| 广告投放:15023308442(曾老师) |合作加盟:15025359797(刘老师)

×
  • 真实姓名:
  • 手机号码:
  • 意向学校:
  • 意向专业:
  • 邀答数量:
  • 毕业学校
  • QQ号码: